Lyset betyder alt i Lisbeth Ellinors værker. Dét i sig selv fremkalder følelser og vækker sanser, hvad enten det er det melankolske mørke eller det lune lysskær, som dominerer. Lisbeth Ellinor formår samtidig at føje skønhed, elegance og spillevende natur til de bombastiske ekspressionistiske strøg, når hun leger med de små detaljer og i denne serie skaber sine hidtil dybeste, teknisk sværeste og mest historiefortællende værker.

I sommeren 2011 drog kunstmaler Lisbeth Ellinor på vandring; fra hendes hjem i Vejle og det bugtede sydøstjyske landskab, gennem ådalen og ind i midten af Jyllland, mod målet, vestkystens himmelhøjder og brusende hav. Vandringen og inspirationen, den affødte, blev skelsættende i hendes arbejde som kunstner. Samtidig udgjorde den en indre rejse, der blev dybere, end hun havde forventet, og slusede hende endnu længere ind i og tættere på de følelsesmæssige sider hun besidder. Men den stillede også spørgsmål; om hvad den bagage alle bærer rundt på i livet, betyder for os. Hvad er du skabt af? Hvad har du oplevet? Hvad definerer dig? Hvad bærer du på af godt og ondt? Og hvad betyder det, for den person, du er i dag?

Efter en uges vandring kom hun til Blåvand og kiggede ud over det uendelige hav. Rejsen, tankerne og oplevelserne er stadig med hende og fortsætter med at udvikle sig og vokse i hendes arbejde. Hun har gennem de seneste år komponeret serien i 35 værker, hvor hun skildrer nogle af de melankolske, drømmende, storladne og håbspirende følelser, hun selv har med i sin egen bagage og inviterer os ind i i ”Pigen med den røde kuffert.”